Cadastru si intabulare

Cadastru realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri. Intabularea reprezinta identitatea imobilului, descrierea si inscrierile drepturilor reale imobiliare, la drepturi personale, la actele, faptele sau raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Mai pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara a unui imobil, prin alocarea de numar cadastral, avand aceeasi functie ca identitatea unei persoane (CNP). Cadastrul si intabularea sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand dorim sa instrainam imobilul, ipotecarea lui, cat si pentru siguranta dreptului de proprietate asupra imobilului. Mai sunt situatii cum ar fi iesirea din indiviziune pe cale amiabila.

Trasari terenuri si constructii

Trasarea limitelor de proprietate ( cunoscuta si sub numele intarusare teren) este o operaţie necesara intrucat va aduce garantia pozitionarii corecte a limitelor proprietatii, in speta gardul care urmeaza sa il edificati sau constructia ce urmeaza sa o faceti , pozitionarea facandu-se prin marcarea colturilor caracteristice pe teren, lucru ce va va scuti de multe posibile probleme ulterioare. Vrei sa vinzi sau sa cumperi un teren trebuie sa te asiguri ca terenul este acolo unde este indicat de catre proprietar sau agentul imobiliar. Totodata te poti asigura ca nu sunt probleme in ceea ce priveste hotarele cu vecinii.

Dezmembrari \ Alipiri

Alipirea terenurilor este operațiunea cadastrală prin care două sau mai multe terenuri cu limite comune sunt unite, devenind unul singur. ... Comasarea terenurilor este un proces similar cu alipirea, dar se referă la unirea mai multor parcele de teren care aparțin diferiților proprietari. În urma unui astfel de procedeu, fiecărui teren rezultat i se va atribui un nou număr cadastral distinct. Acest procedeu se poate realiza pentru terenuri intravilane sau extravilane, cu sau fara constructii.

Ridicari topografice

Procedura de întocmire a documentației pentru ridicarea topografică cu avizare OCPI este necesară în următoarele situații: -atunci când este necesară autorizația de construire sau autorizația de demolare -atunci când se dorește obținerea/modificarea planului de urbanism; -pentru proiectarea și executarea rețelei de utilități

Extrase de carte funciara / Extras din plan cadastral, pe ortofotoplan

Extrasul de carte funciară reprezintă dovada dreptului de proprietate sau a altor drepturi care pot fi înregistrate în cartea funciară; Extrasul de plan cadastral pe ortofotoplan reprezinta o sectiune grafica din planul cadastral care inglobeaza totalitatea detaliilor liniare ale unui imobil, a vecinatatilor si a categoriilor de folosinta ale terenului la data ultimei actualizari;

Certificat energetic

Certificatul energetic (numele oficial este certificat de performanta energetica) pentru apartamente, case sau cladiri este un document legal prin care se certifica performanta energetica a locuintei: Acest document ne este necesar in momentul cand se construiește o clădire, întrucât procesul verbal de receptie finala este nul în lipsa acestui act; De asemenea sunt situatii cand se inchiriaza sau se vinde un imobil. Valabilitatea acestui document este de 10 ani, dar in momentul modificarilor sau renovarilor majore el trebuie actualizat.